Fa'afefea ona fa'alautele le ola tautua o le uaea ma le uaea

E pei ona tatou iloa uma, o uaea ma uaea e iai le ola tautua.O le fuafuaina o le ola tautua o le mana apamemea autu uaea i le va o le 20 ma le 30 tausaga, o le mamanu olaga o laina telefoni e 8 tausaga, ma le mamanu olaga o uaea fesootaiga i totonu o le 10 tausaga.o le a leaga, ae mafai ona faʻaaogaina e fai ma faamanatu.

信截图_20220322171140

O mea e aafia ai le ola tautua o uaea ma uaea:

O mea e aafia ai le ola tautua o uaea ma uaea e aofia ai le faaleagaina o le malosi mai fafo, siosiomaga o le tau ma le tele o galuega.E tatau ona tatou gauai faʻapitoa i mea nei pe a faʻapipiʻi ma faʻaogaina uaea ma uaea:

1. Fa'asaua mai fafo

Afai o le uaea ma le uaea o loʻo tuʻuina i totonu o se siosiomaga malosi ma alkali, o le uaea ma le uaea o le a masani ona pala, ma le umi o le faʻamaʻiina o vailaʻau faʻamaʻi poʻo le electrolytic corrosion o le a matua le mafiafia o le puipui puipui.O le mea lea, o le aʻafiaga o lenei mea e tatau ona mafaufauina aʻo leʻi tuʻuina.Fetuunai uaea ma uaea ma siaki e le aunoa.

I le taimi lava e tasi, e tatau ona aloese mai le maosi, abrasions ma isi mea i fafo e faʻaleagaina ai le puipui puipui, ina ia aloese mai le faʻaleagaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina ma iu ai ina taʻitaʻia le uaea.

2. Tau ma le siosiomaga

A fa'apipi'i uaea ma uaea, taumafai e 'alofia le fa'aalia i le vevela o le la po'o le matagi malosi ma timuga.Aʻafia i le siosiomaga faigata mo se taimi umi, o le a faʻavaveina le matua o le faʻaofuofu, ma faʻaitiitia ai le ola tautua o le uaea ma le uaea.

3. Ova le fa'agaioiga

Aua le mamafa le uaea ma le uaea, aua o le taimi nei o loʻo i ai se aafiaga faʻavevela, ma o le avega o loʻo i ai nei o le a faʻamafanafanaina ai le eletise.E le gata i lea, o le aafiaga o le paʻu o le moliaga ma le gau o le ofutau uʻamea i le taimi nei ma le leiloa o le dielectric o le insulation layer e maua ai foi le vevela faaopoopo, lea e faʻateleina ai le vevela o le uaea ma le uaea.

I le taimi umi o galuega mamafa, o le vevela tele o le a faatelevaveina ai le matua o le faʻamalama faʻapipiʻi, e mafua ai le malepelepe o le faʻamaʻi vevela, ma e oʻo lava i le pa ma le afi.

Lapataiga mo uaea ma uaea i totonu o siosiomaga faataatia eseese:

1. Pe a taoto i lalo o paipa, siaki masani le mago ma le susū i totonu o le lua.

2. Mo le fa'aogaina fa'agata / uaea i luga, e tatau ona mafaufau i le sag ma le mamafa o le uaea, ma pe o le uaea o lo'o fa'afefe sa'o i le la.

3. Afai e tuʻuina i totonu o se paipa (palasitika poʻo le uʻamea), faʻalogo lelei pe ua faʻaleagaina le paipa palasitika ma le faʻafefe o le paipa uʻamea.

4. O lo'o fa'ata'atia sa'o i totonu o le uaea pito i lalo o le eleele.Mafaufau i le faʻapipiʻiina ma le faʻaogaina o avanoa ma le siosiomaga faʻalavelave, o le faʻapipiʻiina o le uaea e tatau ona siaki le mago ma le susu i taimi uma.

5. I luga o le puipui i fafo, e tatau ona puipuia le susulu o le la ma le faʻaleagaina o le puipui.

 


Taimi meli: Mati-22-2022