Hva er en gassblanding?Hva gjør den blandede gassen?

Oversikt over blandede gasser

En gass som inneholder to eller flere aktive komponenter, eller en ikke-aktiv komponent hvis innhold overskrider den angitte grensen..
En blanding av flere gasser er en vanlig arbeidsvæske innen ingeniørfag.Blandede gasser blir ofte studert som ideelle gasser..
Daltons lov om partialtrykk Det totale trykket p av en blanding av gasser er lik summen av partialtrykkene til gassene som inngår.Partialtrykket til hver inngående gass er trykket som den inngående gassen alene opptar det totale volumet av den blandede gassen ved temperaturen til den blandede gassen.

Sammensetning av gassblanding

Egenskapene til den blandede gassen avhenger av typen og sammensetningen av gassen.Det er tre måter å uttrykke sammensetningen av den blandede gassen på..
①Volumsammensetning: forholdet mellom undervolumet av gassen og det totale volumet av den blandede gassen, uttrykt ved ri
Det såkalte partielle volumet refererer til volumet som opptas av gassen alene under temperaturen og det totale trykket til den blandede gassen..
②Massesammensetning: forholdet mellom massen av gassen og den totale massen av den blandede gassen, representert ved wi
③ Molar sammensetning: En føflekk er en enhet av mengde av et stoff.Hvis antallet grunnleggende enheter (som kan være atomer, molekyler, ioner, elektroner eller andre partikler) i et system er lik antall karbon-12 atomer i 0,012 kg, er mengden stoff i systemet 1 mol.Forholdet mellom molene av gassen og det totale antallet mol av den blandede gassen, uttrykt ved xi

Egenskaper til blandede gasser

Når den blandede gassen betraktes som et rent stoff, brukes det ofte at tettheten til den blandede gassen er lik summen av produktene av tettheten til hver inngående gass og dens volumkomponent under det totale trykket og temperaturen til den blandede gassen. gass.

Vanlig gassblanding

Tørr luft: en blanding av 21 % oksygen og 79 % nitrogen
Karbondioksid blandet gass: 2,5 % karbondioksid + 27,5 % nitrogen + 70 % helium
Excimer laser blandet gass: 0,103 % fluorgass + argongass + neongass + heliumgass blandet gass
Sveisegassblanding: 70 % helium + 30 % argongassblanding
Høyeffektive sparepærer fylt med blandet gass: 50 % kryptongass + 50 % argongassblanding
Fødselsanalgesi blandet gass: 50 % lystgass + 50 % oksygenblandet gass
Blodanalysegassblanding: 5 % karbondioksid + 20 % oksygen + 75 % nitrogengassblanding.


Innleggstid: Jun-06-2022