Вести

 • Каква е структурата на каблите на поморската мрежа

  Каква е структурата на каблите на поморската мрежа

  По воведувањето на основните знаења за морските мрежни кабли во претходниот број, денес ќе продолжиме да ја воведуваме специфичната структура на каблите на поморската мрежа.Едноставно кажано, конвенционалните мрежни кабли генерално се составени од проводници, изолациски слоеви, заштитни слоеви,...
  Прочитај повеќе
 • Вовед во морските мрежни кабли

  Вовед во морските мрежни кабли

  Со развојот на современото општество, мрежата стана незаменлив дел од животот на луѓето, а преносот на мрежните сигнали не може да се одвои од мрежните кабли (наведени како мрежни кабли).Ship and sea work е модерен индустриски комплекс кој се движи по море, со...
  Прочитај повеќе
 • Која е внатрешната обвивка на кабелот?

  Која е внатрешната обвивка на кабелот?

  Структурата на кабелот е многу сложена, и како и многу други теми, не е лесно да се објасни во само неколку реченици.Во основа, тврдењето за кој било кабел е дека тој работи сигурно и ефикасно што е можно подолго.Денеска ја гледаме внатрешната јакна, односно филер за кабли, што е важна...
  Прочитај повеќе
 • Што значи автобусот?

  Што значи автобусот?

  Што е првото нешто што ви паѓа на ум кога ќе помислите на зборот АВТОБУС?Веројатно големиот автобус со кашкавал или вашиот локален јавен транспортен систем.Но, во областа на електротехниката, ова нема никаква врска со возилото.BUS е акроним за „Систем на бинарни единици“.А...
  Прочитај повеќе
 • Што е морски кабел

  Што е морски кабел

  Ќе ве водиме за одржување на овие кабли и, што е најважно, што да барате во морските кабли.1. Дефиниција и намена на морските кабли Морските кабли се специјални електрични кабли кои се користат на поморските бродови и бродови.Тие служат како вени и нерви, ги олеснуваат комуникациите и пренесуваат...
  Прочитај повеќе
 • Видови на морски електрични кабли

  Видови на морски електрични кабли

  1.Вовед Дали некогаш сте се запрашале како чамците се релативно безбедни и покрај тоа што имаат струја постојано во водата?Па, одговорот на тоа е морски електрични кабли.Денес ќе разгледаме различни видови на морски електрични кабли и како тие се од суштинско значење во...
  Прочитај повеќе
 • Челичната жица јаже нуди различни решенија

  Челичната жица јаже нуди различни решенија

  1. Што е Wire Rope?Челично јаже Жиченото јаже е вид на јаже кое е првенствено направено од челик и се карактеризира со својата единствена конструкција.Оваа конструкција бара да бидат присутни три компоненти - жици, нишки и јадро - кои се сложено испреплетени за да се постигне саканиот ...
  Прочитај повеќе
 • YANGER Категорија за комуникација Кабли

  YANGER Категорија за комуникација Кабли

  Каблите од комуникациската категорија YANGER се движат од категоријата 5e до каблите од категоријата 7 кои се отпорни на иднината.Овие кабли се SHF1 и SHF2MUD во согласност со одличните својства на отпорност на пожар, што ѝ дава на кабловската инфраструктура способност да ги издржи најпредизвикувачките и најразновидните еколошки услови...
  Прочитај повеќе
 • Доаѓа сезоната на магла, на што да внимаваме во безбедноста на бродската пловидба во магла?

  Доаѓа сезоната на магла, на што да внимаваме во безбедноста на бродската пловидба во магла?

  Секоја година периодот од крајот на март до почетокот на јули е клучниот период за појава на густа магла на морето во Веихаи, со просечни повеќе од 15 магливи денови.Морската магла е предизвикана од кондензација на водена магла во долната атмосфера на површината на морето.Обично е млечно бела.Спогодба...
  Прочитај повеќе
 • Систем за чистење на издувните гасови

  Систем за чистење на издувните гасови

  Систем за чистење на издувните гасови, исто така познат како систем за чистење на издувните гасови, систем за десулфуризација на издувните гасови, систем за прочистување на издувните гасови и EGCS.EGC е кратенката „Чистење со издувни гасови“.Постојниот брод EGCS е поделен на два вида: сув и влажен.Влажниот EGCS користи морски...
  Прочитај повеќе
 • Пристаништето и превозот воведуваат зелен и нискојаглероден преоден период

  Пристаништето и превозот воведуваат зелен и нискојаглероден преоден период

  Во процесот на постигнување на целта „двоен јаглерод“, не може да се игнорираат емисиите на загадување на транспортната индустрија.Во моментов, каков е ефектот од чистењето на пристаништето во Кина?Која е стапката на искористеност на моќта на реката во внатрешноста?На пионерскиот форум „China Blue Sky 2022...
  Прочитај повеќе
 • Известување за Австралиската управа за поморска безбедност: EGCS (Систем за чистење на издувните гасови)

  Известување за Австралиската управа за поморска безбедност: EGCS (Систем за чистење на издувните гасови)

  Австралиската управа за поморска безбедност (AMSA) неодамна издаде поморско известување, предлагајќи ги барањата на Австралија за употреба на EGCS во австралиските води до сопствениците на бродови, операторите на бродови и капетаните.Како едно од решенијата за исполнување на прописите на MARPOL Annex VI масло со ниска содржина на сулфур, EGCS...
  Прочитај повеќе
123456Следно >>> Страница 1/7